Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ...

Ο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ... «Διά της παρούσης βεβαιούμεν ότι ο κ. Απόστολος Χρήστου Βαβύλης (...) προέρχεται από οικογένειαν με χριστιανικάς αρχάς και ελληνοπρεπές φρόνημα (...) Περατώσας επιτυχώς τας σπουδάς εις την Κτηνιατρικήν (...) εμφορείται δε υπό ιεραποστολικού πνεύματος (...) Η παρούσα χορηγείται προς χρήσιν ενώπιον πάσης αρχής και παντός προσώπου δυναμένου να προσφέρει εις τον επιφέροντα πάσαν δυνατήν εξυπηρέτησιν προς επίτευξιν των υγιών στόχων του» (η συστατική του Χριστόδουλου, 1987 / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

...ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ: «Ο Απόστολος Βαβύλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 χρόνων για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή 1.485 γραμμαρίων ηρωίνης, αλλά η εκτέλεση της ποινής του ανεστάλη για 15 χρόνια (...) Επανεμφανίζεται το 2001 (...) εφοδιασμένος με διαβατήριο που είχε τα στοιχεία "Απόστολος Φωκάς" μαζί μ' έναν κληρικό κι έναν απόστρατο αστυνομικό, που είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών, πήγε στα Ιεροσόλυμα για να βοηθήσει στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Ειρηναίου (...) Είχε σχέσεις με δύο υψηλόβαθμους αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους προήχθη (...) Μετά την αναχώρησή του από τα Ιεροσόλυμα τα ίχνη του χάθηκαν (...) Εθεάθη σε μοναστήρι φορώντας ράσα και δηλώνοντας ότι είναι μοναχός» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΗΡΩΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠ: «Στο μάξιμουμ έχουν ανέβει οι ποινές που επιβάλλουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι δικαστές σε απλούς πολίτες, ακόμη και για ήσσονος σημασίας αδικήματα (...) Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων σε 25 υποθέσεις που υπήρχαν στο πινάκιο (...) Ο μόνος που κατά πλειοψηφία κρίθηκε αθώος ήταν ένας ηλικιωμένος βοσκός (...) Το 1998 το κοπάδι του είχε περάσει σε αναδασωτέα περιοχή. Στα χρόνια που μεσολάβησαν πούλησε τα ζώα του και πήρε σύνταξη λόγω προβλημάτων υγείας. Ο εισαγγελέας παρότι αγορεύοντας χαρακτήρισε "συμπαθή" τον κατηγορούμενο στο τέλος ζήτησε την ενοχή του» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ