Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Σήμερα η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε ειδική συνεδρίαση η Βουλή εκλέγει σήμερα το απόγευμα τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα διαδεχτεί στις 12 Μάρτη τον αποχωρούντα νυν πρόεδρο, Κ. Στεφανόπουλο.

Μετά την αποδοχή και από το ΠΑΣΟΚ της πρότασης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την ανάδειξη στη θέση του Προέδρου του Καρ. Παπούλια, αναμένεται η εκλογή του να γίνει από τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία. Οπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα προβλέπει ότι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται η ψήφος 200 βουλευτών στην πρώτη ψηφοφορία, αριθμός που υπερκαλύπτεται από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή ψηφοφορία θα είναι φανερή ονομαστική και πριν τη διεξαγωγή της δεν προηγείται καμία συζήτηση, απλώς οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής γνωστοποιούν το πρόσωπο που προτείνουν για Πρόεδρο ή ανακοινώνουν τη θέση τους πάνω στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Τη διαδικασία δεν παρακολουθεί ο υποψήφιος πρόεδρος, αλλά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας το προεδρείο της Βουλής θα ανακοινώσει στον εκλεγέντα τα ακριβή αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει ενώπιον της Βουλής στις 12 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ