Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέσεις και στοιχεία ζητά η ΕΣΗΕΑ

Ενόψει της δεύτερης συνάντησης κομμάτων και δημοσιογραφικών ενώσεων την Πέμπτη στο Ζάππειο

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις θέσεις της κυβέρνησης επ' αυτών ζητά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενόψει της δεύτερης συνάντησης την Πέμπτη στο Ζάππειο για τη διαφάνεια στον Τύπο. Παράλληλα, επαναλαμβάνει το αίτημά του να σταλούν και τα υπόλοιπα στοιχεία για τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Απαντώντας στην επιστολή - πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, στην οποία σημειωνόταν ότι η μεθαυριανή συνάντηση γίνεται «ώστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα με βάση τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις», το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών σε χτεσινή επιστολή του καλεί τον υπουργό να ορίσει: Πρώτον, «ποια είναι τα θέματα που θέτετε για την εξαγωγή των συμπερασμάτων» και δεύτερον «ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης επ' αυτών».

Με την ευκαιρία, το ΔΣ ζητά ξανά από τον υπουργό να στείλει «όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, καθώς και πατρώνυμα των απασχολουμένων στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΟΤΑ, κ.λπ., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας είτε ως σύμβουλοι ή μέλη επιτροπών είτε ως μετακλητοί υπάλληλοι και πού έχουν αποσπαστεί, καθώς επίσης και τους μετέχοντες σε ομάδες επεξεργασίας θεμάτων, από της ισχύος του Π.Δ. 60/97 μέχρι 31/12/2004».

Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων στους οποίους το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απηύθυνε επιστολές προκειμένου να συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή για τη διαφάνεια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, η οποία «θα ορίσει το πλαίσιο λειτουργίας του προς όφελος της ποιότητας και της ενημέρωσης». Επιστολές εστάλησαν στους: Ορσαλία-Λίνα Αλεξίου, Γ. Αναστασόπουλο, Γ. Βότση, Αθηνά Γλυνού, Κ. Δασκαλάκη, Γιάννη Ελευθ. Διακογιάννη, Γιάννη Μιχ. Διακογιάννη, Ειρήνη Θεολογίδου, Θ. Καρζή, Παναγιώτη Καρυκόπουλο, Ν. Κιάο, Κ. Νίτσο, Χάρη Ξύδη, Ν. Πηγαδά, Αντ. Ρενιέρη, Γ. Ρωμαίο, Δημ. Στάμου και Σερ. Φυντανίδη.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης οι πρόεδροι του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Γ. Αποστολόπουλος και του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Μ. Παπάζογλου, καθώς και εκπρόσωποι από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις: Γ. Ζαγγανάς (εκπρόσωπος της παράταξης «Δημοσιογραφική Συνεργασία»), Χρ. Κυρίτσης («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»), Κ. Νικολακάκος («Συσπείρωση Δημοσιογράφων»), Ν. Ιγγλέση («Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»), Β. Δεληπέτρος («Αριστερή Οχθη»). Η πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής ορίστηκε για αύριο Τετάρτη 9 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ