Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΣΜΙΚΗ «ΚΑΘΑΡΣΗ»

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ: «Σοβαρά ερωτηματικά ως προς το ρόλο που έπαιξαν σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη γεννούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κατόπιν εντολής της τότε ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, οι διπλωματικές μας αρχές στο Ισραήλ έστειλαν "Νότα" στις αρμόδιες αρχές της χώρας για την είσοδο στη χώρα τριών Ελλήνων. Ανάμεσα σ' αυτούς βρισκόταν και ο Απόστολος Βαβύλης. Ως είναι φυσικό η επαλήθευση αυτής της πληροφορίας δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον με τη δέσμευση των αρχείων της πρεσβείας μας στο Τελ Αβίβ και του προξενείου μας στην Ιερουσαλήμ για την περίοδο εκείνη καθώς και με τη διενέργεια εξέτασης από το υπουργείο Εξωτερικών» (η επισήμανση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ: «Ο Βαβύλης θα μπορούσε να είναι ήρωας μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή. Ωστόσο είναι πραγματικό πρόσωπο, όπως αποδεικνύεται κι από τα φωτογραφικά ενσταντανέ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Ο ρόλος του είναι αινιγματικός ενώ όσα καταγγέλλονται έχουν βαθύ άρωμα παρακράτους» ( ο Δ. Μητρόπουλος στα «ΝΕΑ»).

Η ΠΑΡΑΓΚΑ: «Μία παραδικαστική "παράγκα" είχε στηθεί σε δικηγορικό γραφείο στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι. Οι "τρόφιμοί" της ανώτεροι δικαστικοί και υπάλληλοι "αγόραζαν" δίκες αντί παχυλών αμοιβών» ( η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»: «Από αυτή τη δοκιμασία υπάρχει η βάσιμη ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να βγει ενισχυμένη και να οδηγηθεί σε περίοδο αναγέννησης και επανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης αφού τα αρμόδια δικαστικά όργανα κινούνται με ταχύτητα και αποτελεσματικά» (η δήλωση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού στο «ΒΗΜΑ»).

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ: «Στην κατάθεση νέων πολιτικών και συγκεκριμένων προτάσεων για πραγματική κοινωνική λογοδοσία όλων των θεσμών και τις αναγκαίες τομές στο πολιτικό σύστημα, στοχεύει το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική πρωτοβουλία να διοργανώσει Πανελλήνια Συνδιάσκεψη με θέμα την κοινωνική λογοδοσία των Θεσμών» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ