Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... διαλογικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ, όμως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος για το Ασφαλιστικό! Η κυβέρνηση δεν προτίθεται - υποστηρίζει - να εμποδίσει το «διάλογο των κοινωνικών εταίρων»!

Προσπερνώντας τα περί «εταίρων» - μια και στο θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων πχ αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι μόνον κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν - αναρωτιόμαστε αν αυτός ο «διάλογος» κατά την κυβέρνηση γίνεται σε κανένα - ερημονήσι του Ειρηνικού.

Αν το έχουν ξεχάσει, ο υποτιθέμενος διάλογος διεξάγεται στην Ελλάδα. Στη χώρα όπου ψηφίστηκε από τη ΝΔ το 1993 ο αντιασφαλιστικός νόμος Σιούφα, ο οποίος στη συνέχεια συμπληρώθηκε και χειροτέρευσε δύο φορές από το ΠΑΣΟΚ!

Επομένως, πολύ συγκεκριμένες νομοθεσίες διέπουν την κοινωνική ασφάλιση, πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις δίνονται και υλοποιούνται. Ουδείς συζητά φιλολογικά περί του Ασφαλιστικού έτσι, για να περνάει η ώρα.

ΠΑΝΤΩΣ, ΕΤΣΙ όπως πάει ο Βαβύλης, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι σε λίγο καιρό θα ξεπεράσει τη φήμη και τη δημοσιότητα προσώπων που στο παρελθόν έγιναν γνωστά από «μυστήριες» υποθέσεις, όπως ο Σ. Καλεντερίδης ή ο Γ. Μαυρίκης (τους θυμάστε;).

Αραγε τι κοινό είχαν τέτοιου είδους πρόσωπα; Μήπως, ότι τράβηξαν με τις ιδιαιτερότητες, τη δράση και τις «πικάντικες» λεπτομέρειες πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και του προβληματισμού;

Μήπως, φάνηκαν τελικά ιδιαίτερα χρήσιμα, ώστε να «εκτονωθεί» όποια διάθεση και να αιτιολογηθεί κάθε ενέργεια, και τελικά οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν να περάσουν στη λήθη χωρίς να μπει κανείς στην ουσία τους;

Λέτε να λειτουργεί τελικά ένα ιδιότυπο «σταρ σίστεμ» για πρωταγωνιστές «περίεργων» πολιτικο-αστυνομικών ιστοριών;

Πάντως, το ποιος εξυπηρετείται από τις εξελίξεις, είναι πάντα ένα ασφαλές κριτήριο για να αναζητεί κανείς την αλήθεια.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ