Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΒΑΓΕΝΑΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ

H διεθνής κατάσταση απαιτεί κάτι παραπάνω από τις πετυχημένες διεθνείς, περιφερειακές και διμερείς σχέσεις του Κόμματός μας. Κάτι που δεν μπορεί να είναι σήμερα και λιγότερο από την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής δράσης και συντονισμού των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων απέναντι στον ιμπεριαλισμό.

Απαιτείται μια στενότερη, συγκεκριμένη συνεργασία, σχεδιασμός του ΤΔΣ με άλλα τμήματα της ΚΕ. Π.χ., η διαδικασία της Μπολόνιας, προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αγκαλιάζει 40 χώρες της Ευρώπης. Η ανταλλαγή απόψεων, επεξεργασιών, εμπειρίας βαραίνει πρώτα απ' όλα τα Κόμματα, κι όχι τις Κομμουνιστικές Νεολαίες.

Η συγκρότηση του «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», δε δείχνει απλώς το βαθμό ενσωμάτωσης στο καπιταλιστικό σύστημα ορισμένων ΚΚ, αποτελεί κι εξωτερικό «καταλύτη» διεργασιών στο διεθνές κίνημα. Απαιτεί από το κόμμα μας να δράσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με περισσότερες δυνάμεις μέσα, με πληρέστερο σχεδιασμό, για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στον επαναστατικό κομμουνιστικό πόλο. Αυτό το καθήκον θα πρέπει να το βλέπουμε στη δυναμική του, λαμβάνοντας υπόψη διεργασίες που γίνονται, αγώνες που ξεσπούν, ώστε αυτή μας η προσπάθεια να μην εμποδίζει, και να ενισχύει τις υπόλοιπες διμερείς και πολυμερείς σχέσεις του κόμματος.

Για τη νεολαία: Σήμερα να παρέμβουμε με μορφές στον τόπο και στο χρόνο που η νέα γενιά διαμορφώνει τη συνείδηση και την κοσμοθεωρία της. Πέρα από τη σημαντική κι αναντικατάστατη γνωριμία κι αφομοίωση βασικών αρχών της κοσμοθεωρίας μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και μορφές που συνδέονται με το επιστημονικό αντικείμενο, όπως η συγκρότηση «μαρξιστικών ομίλων», συνδεδεμένων με το ΚΜΕ, όπου θα εξετάζονται, θα παρουσιάζονται θέματα του επιστημονικού ενδιαφέροντος, συνδυασμένα με λαϊκές ανάγκες και στόχους, με τη συμμετοχή όχι μόνον σπουδαστών, αλλά κι επιστημόνων, εργατών, συνδικαλιστών, ανθρώπων που θέλουν να εμβαθύνουν στα ζητήματα ή να γνωριστούν με τη μαρξιστική κοσμοθεωρία και προσέγγιση διάφορων ζητημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ