Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Βγαίνουμε πιο πλούσιοι από τον προσυνεδριακό διάλογο. Καθοριστικό για την επιτυχία ήταν ότι οι Θέσεις έβαλαν καίρια ζητήματα για την κοινωνία και το κόμμα.

Κλειδί για την αποτελεσματικότητα της δράσης μας είναι, να πείσουμε ότι υπάρχει διέξοδος στα αδιέξοδα του συστήματος, διέξοδος όμως που είναι έξω από τα όριά του. Πραγματικός μονόδρομος δεν είναι η υποταγή και η ενσωμάτωση στο σύστημα, αλλά η ρήξη με αυτό και η πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Οσο και αν ο καθένας από εμάς φαίνεται αδύναμος απέναντι στον πανίσχυρο αντίπαλο, όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τον αντιμετωπίσουμε νικηφόρα μέσα από το Μέτωπο. Να διδαχτούμε από την ιστορία, που λέει ότι όσο δυνατοί και αν είναι οι καταπιεστές, οι καταπιεσμένοι στο τέλος είναι πιο δυνατοί.

Να βοηθήσουμε τις λαϊκές μάζες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή τους δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ασύνδετα μεταξύ τους. Οτι η πολιτική που παίρνει πίσω τις κατακτήσεις των τελευταίων 150 χρόνων είναι ίδια με την πολιτική που διώχνει τον αγρότη από τη γη του, με την πολιτική που κλείνει το μαγαζάκι του μικροεμπόρου, με την πολιτική της αγοράς που πουλάει και αγοράζει τα πάντα, ακόμα και την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό. Είναι ίδια με την πολιτική που στερεί το μέλλον από τη νεολαία, την πολιτική που θέλει «να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ». Να κατανοήσουν όλοι ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει σε όφελός τους, αφού δεν έχει ως κινητήρια δύναμη την επιδίωξη της ανθρώπινης ευημερίας, αλλά τη μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού κέρδους. Να πιστέψουν στην ανάγκη της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου, του ΑΑΔΜ.

Είμαι βέβαιος ότι το συνέδριο θα βοηθήσει να κάνουμε το κόμμα πιο δυνατό. Είμαι εξίσου βέβαιος ότι το κόμμα μας θα οδηγήσει με επιτυχία την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στην πάλη για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ