Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΤΑΣΟΣ

Συμφωνώ με τις Θέσεις και την εισήγηση της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο. Εχουμε ορθή πολιτική και στρατηγική που επιβεβαιώνεται στη ζωή. Το θέμα είναι, πώς θα γίνει κτήμα της πλειοψηφίας του λαού; Μπορεί να γίνει το ΚΚΕ ικανό να γονιμοποιήσει τη σωστή πολιτική του; Αυτό είναι κατ' εξοχήν ζήτημα περιεχομένου και μεθόδων δουλιάς των καθοδηγητικών οργάνων, ώστε το σύνολο των ΚΟΒ να δουλεύει σταθερά με βάση τη στρατηγική μας επιδίωξη που είναι η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας μας. Με το Συνέδριο και τις αποφάσεις του μπαίνουν τέτοιες βάσεις.

Πρέπει να ξεκινήσουμε πρακτικά την προσπάθεια για την άνοδο του πολιτικοϊδεολογικού επιπέδου των γραμμών μας, αλλά και την ενίσχυση της δράσης μας στην εργατική τάξη και τη νεολαία.

Με δεδομένη τη στρατηγική μας, πρέπει να δούμε πώς δουλεύουμε καθημερινά, πώς υποτάσσουμε τη δουλιά μας στο στρατηγικό στόχο. Στο Ν. Λάρισας, μέσα από τον σταθερό προσανατολισμό μας στην εργατική τάξη, καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αλλάξουμε το συσχετισμό δυνάμεων σε βασικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα και στο ΕΚΝΛ προς όφελος των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Ορισμένα βήματα έγιναν στη συγκρότηση του ΠΑΜΕ και στην ενοποίηση ομοειδών σωματείων.

Αυτά βοηθούν να αναπτύσσονται αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Βεβαίως, επιδίωξή μας πρέπει να είναι η άνοδος του βαθμού οργάνωσης και δράσης της εργατικής τάξης, τα βήματα που γίνονται στη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Το κύριο όμως είναι το ζήτημα με ποιο περιεχόμενο, σε ποια γραμμή πρέπει να διεξάγεται αυτή η πάλη για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εδώ υστερούμε.

Τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της Υγείας, της Παιδείας, των αγροτών, της νεολαίας, της ειρήνης, όπως δείχνει η πείρα, δεν μπορούν να λυθούν χωρίς η πάλη να στρέφεται ενάντια στις πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που τα δημιουργούν, χωρίς να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, χωρίς να γίνουν ιδιοκτησία του λαού τα βασικά μέσα παραγωγής, χωρίς να υπάρξει λαϊκή εξουσία.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, οι στόχοι πάλης που έχει επεξεργαστεί πρέπει να πάρουν πρωταρχική θέση στη διαφωτιστική δουλιά των ΚΟΒ παντού, το ίδιο και οι πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης σ' αυτή την κατεύθυνση. Αλλιώς τα προβλήματα θα αναπαράγονται όλο και πιο οξυμένα, η απογοήτευση θα μεγαλώνει για τα λαϊκά στρώματα που τα βιώνουν.

Θα δυναμώνει η τάση συμβιβασμού και θα υποχωρεί ο πήχης των απαιτήσεων του λαού σε συνθήκες αύξησης του πλούτου που παράγεται.

Αυτή η γραμμή πρέπει να δουλεύουμε να κυριαρχεί στο εργατικό, αγροτικό κίνημα, στους μικρούς ΕΒΕ, στη νεολαία.

Το ζήτημα της δημιουργίας του ΑΑΔΜ πρέπει να είναι η μόνιμη επιδίωξη της δράσης μας. Αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα τη δυνατότητα να διεξάγουν αποτελεσματικά την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία.

Στο πνεύμα αυτό, πρέπει να μάθουμε να καθοδηγούμε τις οργανώσεις μας, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα με ενιαίο τρόπο να δουλεύουν στην εργατική τάξη και στο λαό. Αυτό προϋποθέτει να φροντίζουμε να συζητιέται, να αφομοιώνεται η πολιτική και η θεωρία μας στις γραμμές μας. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να ανοίξουμε τη δουλιά μας για την ένταξη στις γραμμές μας πολλών νέων μελών από την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ