Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η Κοντολίζα έχει δίκιο!

Να, λοιπόν, που υπάρχει μια δήλωση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε! Είπε προχτές η Κοντολίζα Ράις:

«Θα συνεχίσουμε να λέμε ξεκάθαρα ότι εν τέλει η επιτυχία των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τους λαούς τους».

*

Ωραία βάση οικοδόμησης διακρατικών σχέσεων μοιάζει αυτή που περιέγραψε η Κοντολίζα. Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα:

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη στιγμή, οι επίσημα καταγεγραμμένοι φτωχοί ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το 12,5% του πληθυσμού... Το ποσοστό αυτό στα παιδιά (που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας) ανέρχεται στο 17,6%!

Αυτή τη στιγμή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, 45 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή, στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, στοιβάζονται πάνω από 3,5 εκατομμύρια άστεγοι...

Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ένας στους τέσσερις μαύρους και ένας στους πέντε ισπανόφωνους (όσοι από αυτούς δε στοιβάζονται στις φυλακές, δηλαδή) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας...

Αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ, το μισό περίπου του πληθυσμού έχει αποστερηθεί ουσιαστικά των πολιτικών του δικαιωμάτων, όπως επιβεβαιώθηκε και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές όπου προσήλθε για να ψηφίσει μόλις το 50% του εκλογικού σώματος...

*

Ιδού πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αμερικανική «δημοκρατία» μεταχειρίζονται το λαό της χώρας, τον αμερικανικό λαό. Ιδού και το γιατί - σύμφωνα με την κυρία Κοντολίζα - οι υπόλοιπες χώρες έχουν έναν επιπλέον λόγο να ξανασκεφτούν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ