Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στοχεύει στη λαϊκή δυσαρέσκεια αλλά...

Ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητες που θα έχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου

Επιχειρώντας να... παρακάμψει την αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε από τον κυβερνητικό θώκο το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Γ. Παπανδρέου προσπάθησε και χτες, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) του κόμματος του, να εμφανιστεί σαν υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων.

Το κόμμα που για μια εικοσαετία επιτέθηκε βάναυσα στις κατακτήσεις των εργαζομένων και άσκησε μια μονόπλευρη πολιτική λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, φιλοδοξεί, μετά την ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, να «καρπωθεί» τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο Γ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το κόμμα του από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζει την κυβέρνηση για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και υπερασπίζεται το «έργο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πάνω στο οποίο πορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση, δήλωσε: «Το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ, της κυβέρνησης Καραμανλή, αποκαλύπτεται. Αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της κυβέρνησης Καραμανλή, με μέτρα κοινωνικής ανισότητας και κοινωνικής αναλγησίας, με επιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανευθυνότητα» ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «ψήφισε έναν προϋπολογισμό» και «εξαπάτησε τη Βουλή» και πρόσθεσε ότι ενώ μιλούσε «μέχρι προχθές για ήπια προσαρμογή» και δήλωνε ότι «δε θα έβαζαν κανένα νέο φόρο εξαπάτησε τους πάντες».

Νέοι τομείς δράσης του Πολιτικού Συμβουλίου

Εξάλλου χτες ο Ν. Αθανασάκης ανακοίνωσε και τις αρμοδιότητες που θα έχουν τα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, τα οποία θα επικυρώσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, την επόμενη Δευτέρα. Οι νέοι τομείς δράσης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τη φιλοσοφία που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Με στόχο τη δημιουργία ενός «νέου συνδικαλισμού» που στόχο θα έχει την προώθηση της «αυτοδιαχείρισης» των λαϊκών προβλημάτων, ο Γ. Παπανδρέου... ίδρυσε τομέα «διαβούλευσης και Συνεργασίας με τους θεσμικούς - κοινωνικούς εταίρους και με τα μαζικά κινήματα» με υπεύθυνο τον Β. Παπαχρήστου. Στο πνεύμα της μετατροπής της τοπικής κοινωνίας σε κοινωνία «φιλανθρωπίας», έφτιαξε τομέα «Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού» με υπεύθυνη την Αντ. Γκερέκου.

Οι υπόλοιποι τομείς είναι «Αγροτικής Ανάπτυξης» με υπεύθυνο τον Ρ. Σπυρόπουλο. «Αθλητισμού» με τον Π. Φασούλα. «Ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, πολιτικής καταναλωτών» με την Αν. Διαμαντοπούλου. «Ανθρώπινων δικαιωμάτων, κοινωνικής ένταξης, πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης» με την Μ. Κοππά. «Απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και υγείας» με υπεύθυνο τον Β. Βενιζέλο. «Αυτοδιοίκησης, δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης» υπό τον Θ. Πάγκαλο. «Γυναικών» με τη Ν. Κατσέλη. «Εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας» με υπεύθυνο τον Χρ. Παπουτσή. «Επικοινωνίας» με υπεύθυνο τον Ν. Αθανασάκη. «Επιχειρησιακού σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων» με τον Θ. Τσούρα. «Οικονομίας» με την Β. Παπανδρέου. «Παιδείας, Πολιτισμού» με την Μ. Δαμανάκη. «Περιβάλλοντος, χωροταξίας και ποιότητας ζωής» με τον Π. Κουκουλόπουλο. «Τομέας για τις πολιτικές νεολαίας» με την Φ. Γεννηματά. «Τομέας για τη συμμετοχική δημοκρατική διακυβέρνηση και για την κοινωνία της πληροφορίας», με τον Κ. Σκανδαλίδη.

Επίσης τρία μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα μετέχουν στην Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών και θα είναι η Μ. Αποστολάκη, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέα αρχή» με ύμνους στην επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα (2007-11-29 00:00:00.0)
Υποκρισίας το ανάγνωσμα... (2007-03-06 00:00:00.0)
Εκφραση της κρίσης στρατηγικής του οι αντιπαραθέσεις στελεχών (2006-10-25 00:00:00.0)
Προσπάθεια ανακάλυψης διαχωριστικών γραμμών με τη ΝΔ (2006-10-12 00:00:00.0)
Εντείνει την ανούσια αντιπαράθεση (2006-02-16 00:00:00.0)
Υπερασπιστής Βρυξελλών (2005-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ