Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευαισθησία για την ... αναλγησία!

Την επιστολή με τις ευχαριστίες του «Ελληνικού Σωματείου για τους πρόσφυγες» για την πρόσφατη εγκύκλιό του, σχετικά με τη νοσηλεία των μεταναστών, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης.

Το παραπάνω σωματείο είναι - όπως αυτοπαρουσιάζεται στον τίτλο του - «αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό» και στην επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευαρέσκειά μας για την ευαισθησία, με την οποία ο κ. υπουργός αντιμετωπίζει το σοβαρότατο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των αλλοδαπών και ειδικά της πλέον ευάλωτης από αυτούς υποομάδας, τους πρόσφυγες».

Με άλλα λόγια, τα συγχαρητήρια δίνονται για μια εγκύκλιο, η οποία πετάει εκτός των νοσοκομείων τους μετανάστες που δεν έχουν τα χαρτιά για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα. Και δίνονται από ένα σωματείο που αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτης των προσφύγων. Και μη μας πουν από το «Ελληνικό Σωματείο» ότι η δράση του αφορά μόνο τους πρόσφυγες - γιατί οι πρόσφυγες ήταν πάντα προστατευόμενοι και καλυμμένοι. Με τους παράνομους μετανάστες τι γίνεται;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ