Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΩΣ ΝΕΟ: «ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "δεν αλλάζουν τα πράγματα με τη συντήρηση του χθες" υπογραμμίζοντας ότι "θα πρέπει να πάψουν πια τα φοβικά σύνδρομα και οι μιζέριες του παρελθόντος. Τολμούμε να αλλάξουμε, τολμούμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα για να δούμε αυτή τη Νέα Οικονομία να παίρνει σάρκα και οστά"» (το απόσπασμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΜΕ ΠΑΣΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ: «Οταν μιλά ο πρωθυπουργός περί "πολέμου" (...) εκείνο που πρωτίστως υπονοεί είναι ότι ο "πόλεμος" έχει ήδη ξεκινήσει ενάντια σε κοινωνικά κεκτημένα, τα οποία αμφισβητούνται με την ανακίνηση ζητημάτων που αφορούν σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό και εν γένει "διαρθρωτικές αλλαγές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας"» (ο Γ. Σκαρβελάκης στη ΝΙΚΗ).

ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΣΟΚ: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, το 50% των ασφαλισμένων σε αυτόν τον μεγάλο οργανισμό, αμείβεται με λιγότερα από 824 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1.800.000 μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν ημερομίσθιο 41 ευρώ. Και όπως φαίνεται, είναι οι ίδιοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο με την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση χέρι - χέρι με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΧΕΡΙΑ: «Πιο ευέλικτη αγορά εργασίας (...) ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος (...) "ο κύριος στόχος της πολιτικής εργασίας είναι η είσοδος ατόμων στην αγορά εργασίας" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Δε θα έπρεπε να προσπαθούμε να προστατεύσουμε δραστηριότητες οι οποίες δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές ή να ενισχύσουμε τα δικαιώματα εκείνων που ήδη εργάζονται"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ... «Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε ακόμη μια φορά "θετική" την πρόσφατη μελέτη της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι έβαλε το πρόβλημα στο τραπέζι, την ίδια στιγμή που όλοι προσπαθούσαν να το βάλουν κάτω από το χαλί» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ