Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το πραγματικό δίλημμα

«Το αληθινό δίλημμα είναι ένα: `Η θα συνεχιστεί η σημερινή καπιταλιστική ανάπτυξη, που ωφελεί το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό. `Η θα μπούμε σε αλλαγή δρόμου, για ανάπτυξη υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων». Ετσι έκλεινε η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχτές το μεσημέρι και δημοσιεύτηκε στο χτεσινό «Ριζοσπάστη».

«Η Ελλάδα έχει μόνον έναν δρόμο μπροστά της. Το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», τόνιζε, λίγες ώρες μετά, ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ». Και προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, για το ταξικό περιεχόμενο «των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», αναφέρθηκε συγκεκριμένα -εκτός των άλλων - στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό. Γεγονός, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στους 13 και πάνω μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Περιττό, να σημειώσουμε ποιο από τα δύο είναι αληθινό. Οπως, επίσης, για ποιο λόγο, ο Κ. Καραμανλής - και όχι μόνον αυτός...- θέλει να υποβάλει τη λογική του δήθεν μονόδρομου στους εργαζόμενους. Αλλωστε, πάντα η πλουτοκρατία εμφάνιζε τις δικές της επιδιώξεις και συμφέροντα, ως επιδιώξεις ολόκληρης της κοινωνίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ