Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Καταθέσεις για την «υπόθεση Κυθήρων»

Η υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας των Κυθήρων απασχολεί πλέον τον Αρειο Πάγο, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος δικαστών του Πειραιά και οι σχέσεις τους με τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη.

Στα πλαίσια της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς κατέθεσαν χτες τρεις δικαστικοί λειτουργοί - η Μ. Δαβίου, ο Γ. Κριμπάς και ο Αντ. Μύτης - ως ύποπτοι για παράβαση καθήκοντος, ενώ η Μ. Δαβίου φέρεται ως ύποπτη και για κατάχρηση εξουσίας.

Ειδικότερα, η Μ. Δαβίου είχε χειριστεί την ανάκριση για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, όταν η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη και φαίνεται να... συνέβαλε, ώστε να μην απευθυνθούν ποτέ κατηγορίες σε βάρος του Ι. Γιοσάκη.

Επίσης, ο εφέτης Γ. Κριμπάς φέρεται να ήταν ο εισηγητής στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που «εξαφάνισε» τον αρχιμανδρίτη από το κατηγορητήριο, ενώ ο αντεισαγγελέας Α. Μύτης έκανε την πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών, αλλά δεν κάλεσε ποτέ για εξηγήσεις τον Ι. Γιοσάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Α. Μύτης έχει χειριστεί και υποθέσεις με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές η υπόθεση των Κυθήρων είναι καλά δεμένη και αποδεικνύεται ότι ο Ι. Γιοσάκης ήταν ο ιθύνων νους αυτού του παραδικαστικού κυκλώματος, παρόλο που από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο κειμηλαρχείο Κυθήρων βρέθηκαν τα αρχαία - ή τμήμα τους - που φέρεται να υπεξαίρεσε ο αρχιμανδρίτης.

Πάντως, πηγές από τον Αρειο Πάγο αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία και για άλλους επίορκους δικαστές, οι οποίοι δεν εμπλέκονται με τις μέχρι τώρα γνωστές δραστηριότητες του παραδικαστικού κυκλώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ