Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος επικεφαλής στις «εσωτερικές υποθέσεις» της ΕΛΑΣ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρουσιάστηκε χτς ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Β. Δασκαλάκης και ανέπτυξε τους στόχους του για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο Β. Δασκαλάκης ήταν μέχρι σήμερα υποδιευθυντής της ίδιας υπηρεσίας και ενώπιον της Επιτροπής είπε ότι βασική του επιδίωξη είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του προσωπικού, το οποίο όπως είπε πρέπει να μετεκπαιδεύεται συνεχώς προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει τις νέες μορφές εγκληματικότητας. Ισχυρίστηκε ότι η επιλογή του προσωπικού της υπηρεσίας γίνεται με αυστηρά κριτήρια και είπε ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να εμπλουτιστεί με εξειδικευμένους συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη παρατήρησε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκτονικών στους συνοριοφύλακες. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αναίτια έκρηξη του παριστάμενου υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος είπε ότι η βουλευτής έχει μπερδέψει τα σχετικά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ