Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποφασιστικά στην πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του ιμπεριαλισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 38 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στα 38 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η μνήμη γίνεται γόνιμη όταν συνοδεύεται από διδάγματα. 38 χρόνια από την επιβολή της αμερικανονατοϊκής δικτατορίας (1967 - 1974) η κυριαρχία της πλουτοκρατίας συνεχίζεται με άλλη μορφή, η κοινοβουλευτική δικτατορία της ενισχύεται με νέους μηχανισμούς, όπως με το λεγόμενο "ευρωσύνταγμα".

Η επίθεση του ιμπεριαλισμού είναι ολομέτωπη. Αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Στα Βαλκάνια τα σύνορα αλλάζουν και πάλι. Στο Αιγαίο η ανατροπή των συνόρων έχει επίσης την ιμπεριαλιστική σφραγίδα. Στην Κύπρο, παρά την εκφρασμένη αντίθεση του λαού της, συνεχίζονται οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για την επιβολή του απαράδεκτου "σχεδίου Ανάν". Εξαπολύονται νέες επιθέσεις κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ευρασίας.

Η συμμετοχή και η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αναβαθμισμένη συμμετοχή σε επεμβάσεις και σε τυχοδιωκτισμούς.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν αποφασιστικά την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Απειθαρχία - Ανυπακοή - Αλληλεγγύη στους λαούς, είναι η καλύτερη τιμή στους αγώνες κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ