Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα έγκαιρα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΝ η κυβέρνηση, πλην, όμως, είναι ...επίκαιρη και με έγκαιρες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, προανήγγειλε αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων μόλις λίγες μέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα και δύο περίπου μήνες πριν από το καλοκαίρι!

Δεν μπορείτε να πείτε, οι ακτοπλόοι εφοπλιστές διασφαλίζονται πλήρως και δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τους δυστυχείς παραθεριστές, που, όπως πάντα, θα πληρώσουν πάλι τα «σπασμένα».

Ποια ήταν η δικαιολογία αυτή τη φορά; Οι τιμές του πετρελαίου. Αν, όμως, δεν ήταν αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα έβρισκαν κάτι άλλο και θα εκτελούσαν την προαποφασισμένη πράξη. Οπως, άλλωστε, κάνουν κάθε χρόνο και αυτοί και οι προηγούμενοι.

Να θυμηθούμε, μάλιστα, ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Οικονομίας ανήγγειλε μειώσεις στη φορολογία των εφοπλιστών για μεταβιβάσεις πλοίων και, γενικότερα, οποιαδήποτε κίνηση κάνουν.

Μην αποκλείετε, πάντως, οι αυξήσεις των ναύλων να μη γίνουν μόνο μια φορά. Μέχρι την έναρξη της κίνησης του καλοκαιριού, κατά τον Ιούλη, έχουμε πολύ καιρό ακόμη. Χώρια, που υπάρχουν πάντα διαθέσιμα και τα θερινά τμήματα της Βουλής...

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», επανήλθε στο προσκήνιο χτες ο αρμόδιος υπουργός, Αν. Παπαληγούρας, με αφορμή τα περί «κάθαρσης» του χώρου.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αραγε, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και από την ...ισχύουσα νομοθεσία, που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Αυτούς τους νόμους, που δεν επιτρέπουν καμιά απεργία να μην κηρυχτεί παράνομη ή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που στέλνουν τους μαθητές στον εισαγγελέα;

Προφανώς και όχι είναι η απάντηση. Και γι' αυτό ο Ελληνας πολίτης θα συνεχίσει να δυσπιστεί έναντι της Δικαιοσύνης. Και χωρίς να συμπεριλάβουμε το θέμα της «ταχύτητας» στη διεξαγωγή των δικών, λόγω της γνωστής έλλειψης υποδομών και προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ