Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Ελλάδα στο κατώφλι του μιλένιουμ

Τα παρακάτω αναγραφόμενα δεν αποτελούν παρά ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και το οποίο θα μπορούσε να δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε ΜΜΕ του πλανήτη μας:

«Ελλάς, έτος 1999 μετά Χριστόν, 20 μέρες πριν το πολυδιαφημισμένο μιλένιουμ. Η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει, διά Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου, κατάσταση πολιορκίας σε όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, προς αντιμετώπιση της μαθητικής εξέγερσης, η οποία εκδηλώνεται με αποχές από τα μαθήματα, καταλήψεις σχολικών κτιρίων και συνεχείς διαδηλώσεις στους δρόμους των πόλεων. Οι μαθητές προβαίνουν στις ανωτέρω ενέργειες διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, η οποία - όπως υποστηρίζουν - υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση, προς όφελος της ιδιωτικής και της παραπαιδείας, δεν προσφέρει ουσιαστική γνώση και μόρφωση και αποκλείει από την εκπαίδευση τους μαθητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Για τη διαφύλαξη της τάξης η κυβέρνηση ενεργοποιεί τους, κατά τόπους, εισαγγελείς και χρησιμοποιεί τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι εν λόγω κρατικοί υπάλληλοι επισκέπτονται καθημερινώς, το πρωί, τα σχολεία, όπου, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έρχονται σε αντιπαράθεση με τους μαθητές, ασκούντες βία εναντίον τους. Σε πολλές περιοχές της χώρας διενεργούνται, από τα όργανα της τάξης, συλλήψεις μαθητών, γονιών και άλλων που συμπαραστέκονται στους μαθητές. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια και στην Εισαγγελία προς ανάκριση και για τα περαιτέρω...».

Αλήθεια, γιατί δε σκέπτεται η κυβέρνηση το διεθνές κύρος της χώρας..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ