Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις από Κύπρο

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δε βιάζεται να προβεί σε δηλώσεις και λεπτομερή σχολιασμό για τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στο Ελσίνκι στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος. Το κόμμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, θα τοποθετηθεί διεξοδικά και επί της ουσίας, μόλις έχει στη διάθεσή του το ακριβές προσχέδιο της συμφωνίας και μόλις πληροφορηθεί το τελικό κείμενο που θα εγκριθεί και θα περιληφθεί στα πορίσματα και στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόωρο θεωρεί το ΑΚΕΛ το γεγονός να χαρακτηρίζονται επιτυχή για την Ελλάδα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, δεδομένου ότι η Τουρκία δεν έδωσε ακόμη θετική απάντηση. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Χριστόφιας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για παραχώρηση στην Τουρκία καθεστώτος υποψήφιας χώρας.

Ο Δ. Χριστόφιας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη τελικά αποτελέσματα αλλά ένα κείμενο στο οποίο έχει συναινέσει η Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης φόβους για την εξέλιξη της υπόθεσης στην περίπτωση που η Τουρκία κερδίσει περισσότερα από αυτά που καταγράφονται στο κείμενο στο οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα. Θα ήταν αδόκιμο, δήλωσε, από δικής μου πλευράς να κρίνω τελειωτικά ένα κείμενο το οποίο ακόμη δεν έχει εγκριθεί.

Τέλος, θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες την απόφαση στο Ελσίνκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ