Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και το καπιταλιστικό κράτος

Βέβαια, λένε κι άλλα οι κυβερνώντες - όπως και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Συχνά - πυκνά αναφέρονται στα «βαρίδια» του δημόσιου τομέα, το κυρίαρχο σ' αυτόν καθεστώς ανοργανωσιάς και χάους, την πολυπλόκαμη γραφειοκρατία, τα φαινόμενα αδιαφορίας, διαφθοράς, κλπ., κλπ.

Δε θα αντικρούσουμε τα παραπάνω. Ετσι και χειρότερα έχουν τα πράγματα. Αλλωστε, το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του και μέχρι σήμερα, θεωρούσε και θεωρεί, ως βασική και αναντικατάστατη προϋπόθεση, για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, το γκρέμισμα του σημερινού κράτους των κεφαλαιοκρατών και την αντικατάστασή του απ' αυτό της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Το σημερινό κράτος, όμως, είναι δικό τους δημιούργημα. Δικές τους είναι και οι αμαρτίες, που το σφραγίζουν. Οσο, για τα όσα σχετικά εξαγγέλλουν και προωθούν τώρα, μόνο τους εργαζόμενους και το λαό δε θα ωφελήσουν. Στον καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό του κράτους στοχεύουν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα. Να γίνει περισσότερο παραγωγικό και αποτελεσματικό στη διασφάλιση και εξυπηρέτηση των επιδιώξεων και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών. Και, βέβαια, ακόμη «φτηνότερο», ώστε να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο ο αναδιανεμητικός του ρόλος, προς όφελος των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ