Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

ΚΥΝΙΣΜΟΣ: «Είναι προφανές ότι οι συντεχνίες ζουν σε ένα δικό τους κόσμο και δεν καταλαβαίνουν πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα θελήσει να αφαιρέσει για το μέλλον τα προνόμιά τους, πολύ δύσκολα θα πείσουν τους πολίτες για το δίκιο των επιχειρημάτων τους. Πολύ δύσκολα θα βρουν κοινωνικούς συμμάχους. Ειδικώς, όταν μάλιστα δε θίγονται ώριμα δικαιώματά τους και οι όποιες αλλαγές αφορούν τους νέους υπαλλήλους» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ»: «θα ακολουθήσουν αυτές τις μέρες αλλεπάλληλες ποντίσεις βομβών στον εργασιακό και ασφαλιστικό "βυθό" με πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων και πασών των διαρθρωτικών αλλαγών (...) θα έλεγε κανείς ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει λάβει έξωθεν μυστικά μηνύματα να προχωρήσει άφοβα στην επιχείρηση "βαθύ κράτος", γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η σπουδή του πρωθυπουργού να τελειώνει εντός του θέρους (...) με την αντιπολίτευση να κρυφοχαίρεται που δεν είναι εκείνη στη δύσκολη αυτή εργολαβία και που θα τα βρει έτοιμα όταν και αν ποτέ ξανάρθει στην εξουσία» (ο Χρ. Πασαλάρης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ; «Τα πράγματα είναι εντελώς ωμά. Η σκέψη, οι επιλογές, η ψυχαγωγία, η κουλτούρα, το σπίτι, το φαγητό, το ψυγείο, η κουζίνα, ακόμα και το χαρτί τουαλέτας, κάθε λεπτομέρεια και ολόκληρη η ζωή μαζί είναι ζήτημα οικονομίας. Χρήμα ίσον χρόνος. Και Χρόνος ίσον περισσότερη σκέψη, περισσότερη κουλτούρα, περισσότερη ψυχαγωγία και ακόμα πιο μαλακό χαρτί για την κουζίνα. Δεν έχεις; Τότε η αδεκαρία σε μεταμορφώνει σε ήρωα των "Αθλίων" του Ουγκώ και σε Ολιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς. Οσο η απόσταση μεγαλώνει τόσο το χάσμα βαθαίνει (...) όταν δεν έχεις φράγκο, όταν ο εργοστασιάρχης μεταφέρει τα συμπράγκαλα στη Ρουμανία και όταν σε χλευάζει λέγοντάς σου, έλα μαζί μου με 140 δολάρια τον μήνα, τότε, εκεί ακριβώς τελειώνει η δημοκρατία της σκέψης και αρχίζει η δικτατορία της απελπισίας!» ( ο Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ