Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ημέρα τρίτη...

Τρίτη μέρα σήμερα από τις αποκαλύψεις και τα σχετικά δημοσιεύματα. Αλλά από την κυβέρνηση ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, για την περίπτωση που δεν ...άκουσαν και δε ...διάβασαν, ούτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε στο υπουργείο Επικρατείας:

*

Ο «Ρ» έγραψε χτες για πληροφορίες ότι η εισαγγελική παρέμβαση εναντίον των ειρηνιστών, μεταξύ αυτών μελών και στελεχών του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν κατά της πρόσφατης φιλοαμερικανικής εκδήλωσης στη Λάρισα, έγινε κατόπιν σχετικού «ενδιαφέροντος» της αμερικανικής πρεσβείας...

*

Η «Ελευθεροτυπία», προχτές, σε σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε το εξής «περίεργο», όπως το σημείωναν νομικοί κύκλοι:

«Υπάρχει παρέμβαση (σ.σ.: εισαγγελική), παρά το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί από κανένα μέλος του ακροατηρίου, ούτε βεβαίως από τον δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, ως φιλοξενούντα την εκδήλωση, μήνυση "διότι εθίγη" από την ενέργεια των στελεχών του ΚΚΕ».

*

Ο «Ελεύθερος Τύπος» την ίδια μέρα τόνιζε ότι:

«(...) για το θέμα "ενδιαφέρθηκε" σφόδρα το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, ασκώντας παράλληλα διακριτική πίεση για εισαγγελική παρέμβαση (...)».

***

Αλήθεια, έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Παπαληγούρας; Ο κ. Ρουσόπουλος; `Η, μήπως (καθότι έχει διατυπωθεί, ήδη, από τον θείο του σημερινού πρωθυπουργού εκείνο το «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;»), όσα ξέρει ο «νοικοκύρης» (οι Αμερικάνοι, δηλαδή), πού να τα ξέρει η «έρμη» η κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ