Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ο αγώνας συνεχίζεται

Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία αποτελούν μια ελπιδοφόρα αρχή μαζικής αντίστασης στις αποφάσεις των Βρυξελλών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

«Παρά την εντεινόμενη το τελευταίο διάστημα κινδυνολογία και την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκήθηκε σε βάρος ιδίως του γαλλικού λαού, παρά τα καθημερινά "συμπόσια", τα "σεμινάρια" και τις κάθε είδους εκδηλώσεις των υποστηρικτών του "ναι", παρά τις καθημερινές ποικιλόμορφες πιέσεις οι λαοί της Γαλλίας και Ολλανδίας διάλεξαν το δρόμο της αντίστασης».

Τα παραπάνω τονίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», σε ανακοίνωσή της όπου χαιρετίζει την ετυμηγορία του γαλλικού και του ολλανδικού λαού, οι οποίοι καταψήφισαν - και με μεγάλα ποσοστά μάλιστα - την «Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» έγκαιρα είχε τοποθετηθεί απέναντι στο «ευρωσύνταγμα» και επισήμανε, με εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες και διαδηλώσεις, τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επιγραμματικά σημειώνει σήμερα ότι το εν λόγω κείμενο επιτείνει τους περιορισμούς της λαϊκής κυριαρχίας, των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, υιοθετεί το δόγμα του προληπτικού πολέμου και των επεμβάσεων.

«Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία αποτελούν μια ελπιδοφόρα αρχή μαζικής αντίστασης στις αποφάσεις των Βρυξελλών. Είναι ένα καθαρό ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ που αφαιρεί κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν να αντιστέκονται», επισημαίνει.

Παρακάτω εκτιμά ότι «στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα, είναι απαραίτητη η ένταση του αγώνα των εργαζομένων και του λαού γενικότερα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που περικλείει το "ευρωσύνταγμα". Η αντιδημοκρατική Συνταγματική Συνθήκη θα μείνει στα χαρτιά!»

Χαρακτηρίζει έκθετη την ελληνική κυβέρνηση «η οποία αρνήθηκε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τη στοιχειώδη ενημέρωση του ελληνικού λαού. Αποκαλυπτικό είναι ακόμη το γεγονός πως οι σχετικές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πλειοψηφεί το ΟΧΙ και στη χώρα μας».

Καταλήγει ότι «σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός μαζικού και οργανωμένου λαϊκού κινήματος που θα αμφισβητεί πολιτικές και πρακτικές που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του και θα θέτει τις βάσεις ανατροπής τέτοιων πολιτικών. Η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες θα συνεχίσει την προσπάθειά της και τον αγώνα της ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών θεσμών και νόμων (τρομονόμοι, συμφωνία Σένγκεν, Ευρωπόλ, αστυνομοκρατία, «αντιτρομοκρατικές» συμφωνίες ΗΠΑ - ΕΕ) που επιχειρούν να δέσουν τα χέρια των λαών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ