Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
«Ολο και περισσότερο το δημοσιογραφικό επάγγελμα υποβαθμίζεται και απαξιώνεται, βουλιάζοντας στην αναξιοπιστία που χαρακτηρίζει την ενημέρωση, με πρωτίστως κρατική και εργοδοτική ευθύνη» (απόσπασμα από τη διακήρυξη του συνδυασμού ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ενόψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ).

Κι από κοντά το σύνθημα: «Δυνατά για την ανατροπή»!

Κάτι κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Και όσο αυξάνει ο κυνισμός με τον οποίο μία ορισμένου τύπου δημοσιογραφία προσπαθεί να επιβάλει τις επιλογές του κεφαλαίου, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο να σηκώνουν κεφάλι.

Ο,τι εκτιμούσε, καιρό τώρα, το ΚΚΕ για την κυβερνητική πολιτική, ήδη γίνεται καθημερινότητα. «Εντός του θέρους», διακηρύσσουν ήδη, θα πρέπει η κυβέρνηση της ΝΔ να έχει περάσει όλο το πακέτο με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν οι ανατροπές που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και ομολογούν ότι το μεγάλο θύμα θα είναι η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης.

Που σημαίνει ότι καλό είναι να παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους και αυτοί που καλούνται να πληρώσουν. Οχι μέτρα απελπισίας. Αλλά εκείνα ακριβώς που είναι αναγκαία και ικανά να αντιμετωπίσουν το κεφάλαιο και τις πολιτικές του εκφράσεις στις σημερινές του επιδιώξεις.

Μια μαζική, ανοιχτά διαδηλωμένη αποδέσμευση λαϊκών δυνάμεων, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, τώρα, είναι ένα κατάλληλο μέτρο. Ενα μαχόμενο λαϊκό κίνημα, που θα κινείται στην κατεύθυνση ενός αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης είναι ικανό να βάλει πολλούς κατεργάρηδες στον πάγκο τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ