Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ωράριο των καταστημάτων και...

Ετσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, λένε οι κυβερνώντες, προκειμένου να υποστηρίξουν την προωθούμενη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων και από κοντά συμπληρώνουν, ότι το μέτρο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την εμπορική κίνηση και το τζίρο και θα ωφελήσει τους καταναλωτές.

Για να δούμε, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα; Η μόνη αλήθεια είναι, ότι στις άλλες χώρες της ευρωένωσης υπάρχει διευρυμένο - «απελευθερωμένο» ωράριο καταστημάτων και σε ορισμένες απ' αυτές, εδώ και αρκετά χρόνια. Τούτο, όμως, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός, πως όλες οι κυβερνήσεις (κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, κλπ.) εφαρμόζουν την ίδια ουσιαστικά πολιτική και εξυπηρετούν τα αντίστοιχα μεγάλα συμφέροντα.

Από την άλλη, οι εμπειρίες των άλλων χωρών της ευρωένωσης οδηγούν στα αντίθετα συμπεράσματα, απ' τους υπόλοιπους ισχυρισμούς των κυβερνώντων. Πέρα απ' αυτό, όμως, θα μπορούσαμε να δώσουμε την εξής απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς: Ας βγάλουν μια απόφαση διπλασιασμού των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων - τόσο είναι στην Ευρώπη... - και τότε να δουν, πόσο γρήγορα θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και πόσο ευχαριστημένοι θα είναι οι καταναλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ