Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα είναι ωραία και κομμουνιστικά

Ωρα 6.30 το απόγευμα. Ο αγωνιστικός άνεμος και το κόκκινο ελπιδοφόρο φως του ΚΚΕ έχουν αρχίσει να ξεσηκώνουν το πρώτο λιμάνι της χώρας. Εκατοντάδες ΚΝίτισσες και ΚΝίτες του Πειραιά με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες και με απανωτά συνθήματα συγκεντρώνονται στην πλατεία Κοραή ξεκινώντας μαχητική πορεία με προορισμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» είναι τα συνθήματα αντίστασης και πάλης που αντηχούν απ' άκρη σ' άκρη στον Πειραιά στη διάρκεια της πορείας, η οποία κατέληξε στο Στάδιο πριν τις 7.30.

Ωρα 7 το απόγευμα. Ενα κόκκινο ποτάμι έχει ζώσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χιλιάδες λαού με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια καταφθάνουν από κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά. Αντρες και γυναίκες με τα παιδιά τους στα χέρια και στους ώμους, εργάτες της στεριάς και της θάλασσας, υπάλληλοι, μικρομεσαίοι, απόμαχοι της δουλιάς, δίνουν μαζικά το «παρών» τους, συντεταγμένα και οργανωμένα, και μαζί υπόσχεση για μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες, για τη «λαϊκή αντεπίθεση», για «ΚΚΕ ισχυρό, για τη συμμαχία και το σοσιαλισμό», όπως ανέγραφαν τα πανό που είχαν αναρτηθεί μέσα και έξω από το Στάδιο.

Ωρα 7.30. Μπροστά από κάθε πύλη του Σταδίου έχει σχηματιστεί και μια μαζική συγκέντρωση. Στην πύλη 5 έχει καθοριστεί το αγωνιστικό ραντεβού των ναυτεργατών και άλλων κλάδων εργαζομένων του Πειραιά. Στην πύλη 6 είναι το ραντεβού των συνοικιών της πειραιώτικης εργατούπολης. Στην πύλη 2 είναι από νωρίς συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην πύλη 8 οι εργαζόμενοι από Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους, Ιλιον και πάει λέγοντας.

Ωρα 8 το βράδυ. Γίνεται η «έφοδος». Μέσα στην καρδιά του Σταδίου εισβάλλουν εκατοντάδες νεολαίοι κομμουνιστές φοιτητές και σπουδαστές, γεμίζοντας το χώρο από νιάτα, δύναμη, ελπίδα, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα ρίχνοντας βροχή τα συνθήματα: «ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό», «Κ Κ Ε, το κόμμα σου λαέ», «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική, και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή». Οι κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι, ήδη, γεμάτες. Και όλα είναι ωραία και κομμουνιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ