Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
CIA: Απάγει, βασανίζει, δολοφονεί

Η Εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για 13 πράκτορες της CIA, που το Φλεβάρη του 2003 απήγαγαν τον ιμάμη Αμπού Ομάρ, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τον Απρίλη του 2004. Τότε έδωσε τα τελευταία σημεία ζωής του, αποκαλύπτοντας στην οικογένειά του ότι οι Αμερικάνοι τον κρατούσαν δέσμιο σε φυλακή του Καΐρου, σε συνθήκες σκληρών βασανιστηρίων.

*

Η τακτική των απαγωγών της CIA δεν είναι άγνωστη, καθώς πρόκειται για πρακτική εξαιρετικά διαδεδομένη μετά την 11η Σεπτέμβρη.

Αλλωστε, η στήλη είχε πριν από λίγο καιρό (22/3/2005) αναφερθεί στην υπόθεση του Αμπού Ομάρ, αλλά και της άλλης υπόθεσης, σχετικά με κάτοικο της Γερμανίας, που, επειδή είχε την ατυχία να είναι συνονόματος κάποιου, ο οποίος στους καταλόγους της CIA φιγουράρει σαν στέλεχος της «Αλ Κάιντα», βρέθηκε από τη Γερμανία στις φυλακές του Αφγανιστάν, όπου και έμεινε (όπως αποκάλυψε η «Ουάσιγκτον Ποστ) έγκλειστος επί 4 μήνες σε καθεστώς καθημερινών βασανιστηρίων...

*

Τώρα πια, μετά και την κινητοποίηση της Εισαγγελίας του Μιλάνου, οι μέθοδοι της χώρας της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», να τυλίγει ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί και να τους οδηγεί σε θαλάμους βασανιστηρίων, είναι μάλλον δύσκολο να εμφανίζεται από τους απολογητές του ατλαντισμού σαν φτηνό σενάριο κάποιας αρρωστημένης φαντασίας ή σαν τερατώδης προπαγάνδα κάποιων δογματικών του αντιαμερικανισμού.

Οι συγκεκριμένες μέθοδοι δεν είναι ούτε αποκυήματα ανόητων συνωμοσιολόγων, ούτε αστυνομικο-πρακτορίστικο μυθογράφημα. Είναι, δυστυχώς, το μοντέλο «δημοκρατίας», όπως αυτό λειτουργεί στον πλανήτη Γη μετά την 11η Σεπτέμβρη.

Με τους εμπνευστές, δε, αυτού του μοντέλου της τρομοκραCΙΑς, είναι πολύ περήφανος ο κ. Βουλγαράκης, που, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, έκλεισε συμφωνία, για να γίνει η Ελλάδα το διαβαλκανικό κέντρο εκπαίδευσης των πρακτόρων της CIA και των παρεμφερών ευαγών ιδρυμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ