Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ελεύθερα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ οφείλεται στην υπεροψία τους; Θέλετε στο θράσος τους; Θέλετε στην ανοησία τους; Πάντως, ορισμένοι τα λένε ευθέως και χωρίς να προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, έστω...

Ο λόγος για την Κοινοτική επίτροπο, την κ. Ρίντινγκ, που έκανε ξανά τοποθέτηση για τον «βασικό μέτοχο» χτες, τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει πάνω από όλα την Κομισιόν είναι αν εφαρμόζονται οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά τα άλλα, τα κράτη - μέλη μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Και, βέβαια, για να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος παρερμηνείας ή παρεξήγησης, διευκρίνισε ότι πάνω από όλα τους ενδιαφέρουν οι αρχές της «ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων και κεφαλαίων»! Εκεί βρίσκεται, βέβαια, και το όλο θέμα.

Εν ολίγοις, τα κράτη - μέλη μπορούν να κάνουν ό,τι νομίζουν και να θεσμοθετούν όποιους νόμους νομίζουν, αρκεί να μην περιορίζουν έστω και στο ελάχιστο τους κεφαλαιοκράτες, ανάμεσά τους και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Εκτος και αν διακινούν και άλλοι κεφάλαια σ' αυτήν την ήπειρο και δεν το γνωρίζουμε.

Οσο για το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση, το δικαίωμα του φορολογούμενου να γνωρίζει ποιος διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και γιατί αυτά δεν αποτελούν «αρχές» της ευρωένωσης, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον η κ. Ρίντινγκ.

Υστερα απορούν γιατί τους έρχεται το ...ένα «όχι» μετά το άλλο στα δημοψηφίσματα για το «ευρωσύνταγμα» και γιατί ο κόσμος δε συγκινείται από τις μεγαλοστομίες και τα περίφημα σχέδιά τους για την ενοποίηση της ευρωένωσης.

Είναι σαφές, πάντως, ότι τους χρειάζεται πολύ χειρότερη μεταχείριση και πολύ μεγαλύτερη αντίδραση. Αρκετά δεν τους έχουμε ανεχτεί;

Κι όχι μόνον τους όποιους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών, αλλά και τους εγχώριους κυβερνώντες, όπως και τους υπόλοιπους οπαδούς του «ευρωμονόδρομου». Αλλωστε, όλοι μαζί τα κάνουν και μας κοροϊδεύουν κι από πάνω...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ