Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασύδοτοι

Η παρακάτω περίπτωση είναι χαρακτηριστική της ασυδοσίας των αμερικανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών και της ωμής παραβίασης ακόμη και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών και όχι μόνο.

Ο Αιγύπτιος Αμπού Ομάρ ήταν ιμάμης στο Μιλάνο. Μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 τίθεται σε αυστηρή παρακολούθηση από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, επειδή οι ΗΠΑ έχουν σε βάρος του υποψίες ότι βοηθά την «Αλ Κάιντα». Παρότι η εξονυχιστική παρακολούθηση δεν οδηγεί στο παραμικρό στοιχείο σε βάρος του, στις 17 Φλεβάρη 2003 πέφτει θύμα οργανωμένης απαγωγής από Αμερικανούς πράκτορες, οι οποίοι τον μεταφέρουν στην αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση Αβιάνο κι απ' εκεί με ιδιωτικό αεροπλάνο (της ομάδας μπέιζμπολ της Βοστόνης «RedSocks») στο Κάιρο. Ο Αμπού Ομάρ ξαναδίνει σημεία ζωής στις 20 Απρίλη 2004, όταν θα τηλεφωνήσει στη γυναίκα του και τον αδελφό του στο Μιλάνο, λέγοντάς τους, ότι για λόγους υγείας βγήκε προσωρινά από τη φυλακή του Καΐρου, όπου βασανίστηκε. Εκτοτε χάνονται τα ίχνη του. Η επιχείρηση της απαγωγής παρακολουθείται και καταγράφεται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες όμως δεν παρεμβαίνουν, έχοντας ασφαλώς ανάλογες εντολές.

Πρόσφατα, η Εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για απαγωγή προσώπου εναντίον 13 πρακτόρων της ΣΙΑ, ανάμεσά τους κι ενός Ελληνα. Η ουσία όμως παραμένει: Οι κάθε λογής ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και, ιδιαίτερα οι μυστικές υπηρεσίες, δεν υπολογίζουν τίποτε, με το πρόσχημα της τρομοκρατίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ