Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝ
Οι συνεργασίες διχάζουν

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΝ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές του 2006. Από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν προκύπτει σαφέστατη διάσταση απόψεων ως προς το αν ο ΣΥΝ θα επιδιώξει συνεργασίες σε κεντρικό, ή τοπικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, σημείωσε ότι «οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα εγχείρημα κομματικής καταγραφής» και τόνισε τη «δυνατότητα συνεργασίας με δυνάμεις από τον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν καλύπτονται από τις επιλογές του κόμματός τους στα θέματα των ΧΥΤΑ, της μονιμότητας, του "αντικρατισμού", κ.ά.».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, επανέφερε μια νέα εκδοχή της «κεντροαριστεράς» αφού επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας «εναλλακτικής πρότασης στο νεοφιλελευθερισμό», ενώ υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΝ δεν πρέπει να περιχαρακωθεί ούτε από μόνος του να περιοριστεί σε μικρούς χώρους».

Σαφέστατα υπέρ των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης, πρώην υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ.

Στην εισήγησή του ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι «δε θα υπάρξει καμιά συζήτηση σε κεντρικό επίπεδο για ζητήματα συνεργασιών με τις δυνάμεις του δικομματισμού».

Αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ στις 9 και 10 του Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ