Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από ουρά σε ουρά

Απ' ό,τι φαίνεται, χάος δεν επικρατεί μόνο στα λιμάνια της χώρας, αλλά και στα τελωνεία, απ' όπου χιλιάδες μετανάστες εργάτες προσπαθούν αυτές τις μέρες να κινηθούν από και προς τις πατρίδες τους για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αλβανός εργάτης τηλεφώνησε στην εφημερίδα και κατάγγειλε ότι εκατοντάδες συμπατριώτες του ταλαιπωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, κατά την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μας είπε, την Κυριακή, περισσότερα από 100 ΙΧ αυτοκίνητα και 20 πούλμαν γεμάτα επιβάτες που επέστρεφαν από τη γειτονική χώρα, περίμεναν πάνω από 12 ώρες στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, για να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας πολλές γυναίκες με τα παιδιά τους που βρίσκονταν στα σύνορα από το βράδυ της Κυριακής περνούσαν δύσκολες στιγμές περιμένοντας στα αυτοκίνητα τους, ενώ επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα, με τον καταγγέλλοντα, οι μεγάλες αυτές καθυστερήσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στο μικρό και ανεπαρκή αριθμό των συνοριακών υπαλλήλων.

Η ταλαιπωρία των μεταναστών φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Ολο το χρόνο στην ουρά των κρατικών υπηρεσιών για την πολυπόθητη πράσινη κάρτα και το καλοκαίρι στην ουρά του τελωνείου για λίγες μέρες ξεκούρασης στην πατρίδα τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ