Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χαράτσι» πριν την πρόσληψη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Βγήκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 1.861 νοσηλευτών σε διάφορα νοσοκομεία και οι άνεργοι νοσηλευτές που προσέτρεξαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους βρέθηκαν μπροστά στα εξής «χαράτσια».

Εν πρώτοις πρέπει να πληρώσουν 65 ευρώ για να γίνουν μέλη της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, που δημιουργήθηκε με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Επειτα, πρέπει να πληρώσουν 15 ευρώ για ένα παράβολο σε κάθε νοσοκομείο όπου υποβάλλουν τα δικαιολογητικά. Μέχρι τώρα πλήρωναν μόνο μια φορά το παράβολο γιατί τα δικαιολογητικά υποβάλλονταν μέσω του ΑΣΕΠ.

Ετσι, λοιπόν, ένας υποψήφιος νοσηλευτής που θέλει να διοριστεί σε οποιοδήποτε απ' τα 31 νοσοκομεία της Αττικής - που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη - θα πρέπει να πληρώσει 31 Χ 15 = 465 (!) ευρώ. Μια απάντηση που πήραν όσοι ρώτησαν για τη νέα διατίμηση των παραβόλων ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αποτρέψουν εκείνους που δεν προσέρχονται στα νοσοκομεία όταν πετυχαίνουν σε κάποιο διαγωνισμό.

Βέβαια, τέτοιο πρόβλημα δεν υφίσταται καθώς όποιος δεν ενδιαφέρεται να προσέλθει σε κάποια θέση παραιτείται και τον ακολουθεί ο επόμενος. Και, τέλος πάντων, θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος επιτάχυνσης αυτών των διαδικασιών κι όχι να επιβληθεί ένα ακόμα «χαράτσι» σε άνεργους ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ