Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία

Για την απαράδεκτη η ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης ενάντια στη FIR

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία, μετά την απαράδεκτη ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της FIR, πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα Παραρτήματα Αττικής της ΠΕΑΕΑ.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της FIR, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών, ως "εχθρό των θεσμών" και ως "ακροαριστερή εξτρεμιστική οργάνωση". Η FIR και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της δεν είναι "εχθροί των θεσμών", αλλά θεματοφύλακες και υπερασπιστές τους. Εχθροί των δημοκρατικών θεσμών, πολεμοκάπηλοι και δολοφόνοι των λαών, είναι οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ο Β. Φυτσιλής, πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ.

Στη συνέχεια, τριμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόξενο και τον Γερμανό πρέσβη, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να διαβιβάσουν το υπόμνημα - καταγγελία στη γερμανική κυβέρνηση. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ και ολόκληρης της Ομοσπονδίας, πάντως, παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανακληθούν οι επαίσχυντοι αυτοί χαρακτηρισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ