Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το σίριαλ

Με την αναβολή για τις 30 Νοέμβρη που ζήτησε και πήρε χτες από τον εφέτη ανακριτή Γιάννη Φιοράκη, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και άλλα, συνεχίζεται το σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα». Ο Κεχαγιόγλου δηλώνει ότι ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε λογαριασμό του ήδη προφυλακισμένου για την ίδια υπόθεση πρωτοδίκη Ευάγγελου Καλούση ή άλλου δικαστικού λειτουργού και αποδίδει την εμπλοκή του στην ιστορία αυτή σε πλεκτάνη από ανταγωνιστές συναδέλφους του.

Την Παρασκευή θα προσέλθουν στον ανακριτική από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και αυτοί προθεσμία για να απολογηθούν οι δικηγόροι Αθηνών Πέτρος Μαχάς, Σταυρούλα Ψείρρα και Μαρία Βραχά, καθώς και ο δικηγόρος Βόλου Νίκος Εμμανουηλίδης. Συνολικά την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν στην παρούσα φάση είκοσι άτομα, που εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι για την Τρίτη διεκόπη η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της υπόθεσης του Γιάννη Καλαμιώτη, που κατηγορείται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Ο Καλαμιώτης φέρεται το 2003 να έδωσε μέσω δικηγόρου 30.000 ευρώ στην πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, προκειμένου να μεσολαβήσει για να μην κριθεί προφυλακιστέος. Μέσω της ανακρίτριας φέρεται επίσης να εξασφάλισε βεβαίωση ότι είναι καρκινοπαθής από γιατρό του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.

Δήλωση Λυκουρέζου

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για επιχείρηση κάποιων να εκθέσουν τον ίδιο και το γραφείο του. Σημειώνει ότι η κατηγορία που αποδίδεται στον συνεργάτη του Πέτρο Μαχά, αφορά υπόθεση που δε χειρίστηκε κανένας από το δικηγορικό του γραφείο και, αφήνοντας έκθετο τον συνεργάτη του, υποστηρίζει ότι απλά ο κ. Μαχάς εξυπηρέτησε το γνωστό και συμπολίτη του δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη, σε αποκλειστικά δική του υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ