Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται οι κόντρες για την «ανανέωση»

Σε πρώτο και κυρίαρχο θέμα εξελίχθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το θέμα της «ανανέωσης», υποσκελίζοντας ακόμα και τη συζήτηση γύρω από τον προϋπολογισμό, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Παπανδρέου, συνεχίζοντας να πυροδοτεί το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας και τους επικοινωνιακούς του στόχους, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «για το ΠΑΣΟΚ η ανανέωση και η ανασυγκρότηση είναι στρατηγική επιλογή, επιλογή νίκης» και ανέφερε ότι «κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά διαιρεί» το ΠΑΣΟΚ, αλλά «αντίθετα διευρύνει την επιρροή του».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να πείσει ότι η «ανανέωση» στο ΠΑΣΟΚ δεν εστιάζεται στην «προσωποποίηση», αλλά δήθεν σε μια γενικότερη «αλλαγή», ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ «στις επόμενες εκλογές θα έχει τουλάχιστον 40-50 νέους βουλευτές».

Δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον αμφισβητούν, αναφέροντας ότι αν κάποιος θέλει να εμφανίζεται ως θύμα ή εκφραστής της ανανέωσης, είναι δικό του θέμα. Εξάλλου στενοί συνεργάτες του προέδρου δήλωναν χτες ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει και οικονομικό έλεγχο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Στη συζήτηση που έγινε μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου, με νόημα ανέφερε ότι με την ομάδα που δίνεις την εκλογική μάχη και κερδίζεις, με αυτήν κυβερνάς. Πρόσθεσε ότι στην πολιτική το δυσκολότερο είναι η διαχείριση του αυτονόητου, ενώ είπε ότι όπως ο βασιλιάς δεν μπορεί να διορίσει τον κηπουρό του πρωθυπουργού, έτσι και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διορίσει υπουργό τον κηπουρό του.

Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι η ανανέωση δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Η Αν. Διαμαντοπούλου κάλεσε τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου να σταματήσουν να διερμηνεύουν τον πρόεδρο, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης σημείωσε να υπάρχουν βαρίδια μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δε χρειάζεται ισοπέδωση.

Η συγκεκριμένη συζήτηση ήρθε δυο μέρες μετά τις δηλώσεις του Κ. Κουλούρη, ο οποίος στην τηλεόραση του «ΜΕΓΚΑ», αναφερόμενος στην «ανανέωση» που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου, μίλησε για «αριστοκρατική» λογική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και άποψη «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Μάλιστα σημείωσε πως «ανατρίχιασε» ακούγοντας τον Γ. Παπανδρέου να «απαιτεί» από τα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον ερχόμενο Γενάρη σε συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία με ανάπτυξη... καταναλωτικού κινήματος (2008-05-21 00:00:00.0)
Δικομματική κόντρα ...για το 1965 (2008-05-08 00:00:00.0)
Πρόσωπα και χημεία... (2006-06-15 00:00:00.0)
Αλλάζει πάλι ο Μανωλιός... (2006-01-03 00:00:00.0)
«Λευκές επιταγές» ανασυγκρότησης (2004-06-16 00:00:00.0)
Δικαιώθηκα... (1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ