Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα «λάθη του παρελθόντος»

«Είναι μια ευκαιρία να διορθωθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις στην παιδεία και την κτηματαγορά » (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Η εγγύηση της «συναίνεσης»

«Εθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου το ουσιαστικό θέμα της λαϊκής συμμετοχής στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία δεν προβλέπεται από τις υπάρχουσες διαδικασίες (...) αυτή η πρακτική μπορεί να ανατραπεί, αν πράγματι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει προτάσεις "μετά από σοβαρή επεξεργασία και διαβούλευση με τον πολίτη", όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το τοπίο της νέας εξαπάτησης

«Το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες η σοσιαλιστική εκδοχή εξόδου της Ευρώπης από τη σημερινή πολύπλευρη κρίση (...) από το κείμενο που συνυπέγραψαν ανεδείχθη ακριβώς η αγωνία, αλλά και η δυσκολία προσέγγισης μιας συγκεκριμένης και καθαρής θέσης για τη συγκρότηση νέου κοινωνικού μοντέλου που θα υπηρετεί τόσο τον σκοπό ισχυροποίησης των ευρωπαϊκών οικονομιών όσο και τη συνοχή των κοινωνιών (...) στο κοινωνικό πεδίο οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές υιοθετούν την αρχή της εξασφάλισης ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης για τους ευρωπαίους πολίτες (...) μιλούν για νέες μορφές "επαγγελματικής κοινωνικής ασφάλισης" με σκοπό (...) τη διευκόλυνση της κινητικότητας» (ο Α. Καρακούσης στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ