Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πλασιέ...

Τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, επισκέφτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, χτες το μεσημέρι. Για το αντικείμενο της συνάντησης, παράγοντες του υπουργείου δήλωσαν ότι ο Αμερικανός πρέσβης έθεσε, για μια ακόμη φορά, το θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ συζητήθηκαν και οι ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις.

Τι το ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν οι ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα; Μήπως εκείνο που ώθησε τον Μπερνς μέχρι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας είναι και το «ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων», ή διαφορετικά το πλιάτσικο των πιο δυναμικών επιχειρήσεων του δημοσίου; Δεν αποκλείεται. Η αίσθηση ότι πλησιάζει η ώρα της «αρπαχτής» γίνεται όλο και πιο δυνατή και το ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στη μοιρασιά της λείας είναι υπαρκτό. Για την εξαγορά της ΕΛΒΟ είχε υποβάλει προσφορά και η αμερικανική εταιρία «Ζίλκα». Παλιότερα αμερικανική εκθεσιακή εταιρία είχε ενδιαφερθεί για τη ΔΕΘ, ενώ οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά. ΟΤΕ, ΔΕΗ, «Ολυμπιακή», κλπ.

Λέτε ο κ. Μπερνς να επισκέφτηκε τον Παπαντωνίου για λογαριασμό αμερικανικών εταιριών, που ενδιαφέρονται για ελληνικές επιχειρήσεις; Κάτι σαν πλασιέ δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ