Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Μια νέα εσωκομματική τάση γεννιέται;

«Ευτυχές» τέλος φαίνεται πως είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εναπομεινάντων «εκσυγχρονιστών» του Συνασπισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που «κυκλοφόρησαν» χτες η ομάδα στελεχών, που συσπειρώνεται γύρω από την Μαρία Δαμανάκη και αυτή του Μ. Παπαγιαννάκη συμφώνησαν να προχωρήσουν και να εμφανιστούν ενωμένες στο Συνέδριο του κόμματος που αρχίζει στις 29 του μήνα, κάτι που αν ισχύσει τελικά θα μεταφραστεί σε ενιαία έκφρασή τους με ένα κείμενο θέσεων και κάθοδο σε κοινή λίστα.

Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος εξόδου στελεχών από τον ΣΥΝ, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί με δεδομένες τις κατά καιρούς τοποθετήσεις διαφόρων στελεχών της «εκσυγχρονιστικής» πτέρυγας όπως της Μ. Δαμανάκη. Εκείνος που φέρεται αποφασισμένος να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι ο Σπ. Δανέλλης.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως οι συσχετισμοί - που φαίνεται να διαμορφώνονται υπέρ του «αριστερού ρεύματος» - δεν αναμένεται να αλλάξουν δραστικά. Πολλά, ωστόσο, θα εξαρτηθούν και από την τελική στάση των «προεδρικών», από το αν, δηλαδή, θα συνεχίσουν τη συμπόρευσή τους με το «ρεύμα» ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση οι μάχες για την επικράτηση και τον έλεγχο του κόμματος εκτιμάται ότι θα αναζωπυρωθούν μετά το Συνέδριο, έχοντας προηγηθεί και η καταγραφή των δυνάμεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ