Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Μέτρα» προανήγγειλε ο Ντενκτάς

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων που μελετά εναντίον της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης και ανέφερε ότι ίσως να αποχωρήσει από τις συνομιλίες, λέγοντας ότι δεν αισθάνεται ευτυχής με την επαναδιατύπωση του ψηφίσματος για την παράταση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι μεταξύ των μέτρων που μελετά περιλαμβάνονται ο περιορισμός της πρόσβασης της Δύναμης στα Κατεχόμενα, η επιβολή ενοικίου και ασφαλίστρων και το κλείσιμο δύο στρατοπέδων της στα Κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι τα μέτρα θα ληφθούν σύντομα και ότι η απόφασή του κατά πόσον θα παραστεί στις συνομιλίες, στις 5 Ιουλίου, θα εξαρτηθεί από τα μέτρα αυτά.

Εάν τα μέτρα είναι ικανοποιητικά, είπε, και εάν εγκριθούν, κατά την έκφρασή του, από τους Τουρκοκυπρίους, τότε θα πάει στις συνομιλίες και θα θέσει τις θέσεις του στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου

Κατασκευάσματα για να αποφύγει διαπραγματεύσεις επί της ουσίας του Κυπριακού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τις αντιδράσεις του Ραούφ Ντενκτάς στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δηλώσεις χτες το πρωί, ο Μ. Παπαπέτρου είπε ότι ο Ντενκτάς στοχεύει να επιβαρύνει το κλίμα και να αποφύγει τις πιέσεις για συνομιλίες ουσίας.

Αναφορικά με τις απειλές του κατοχικού ηγέτη ότι θα επιβάλει περιορισμούς στη λειτουργία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα Κατεχόμενα, ο Μ. Παπαπέτρου τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ελπίζει πως η τουρκική πλευρά δε θα προβεί σε ενέργειες που θα διαταράξουν το καθεστώς της Δύναμης που ισχύει εδώ και 36 χρόνια.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την παράνομη επίσκεψη του νέου Προέδρου της Τουρκίας Σεζέρ, στα Κατεχόμενα, ο Μ. Παπαπέτρου κάλεσε την Αγκυρα να αντιληφθεί πως είναι αναχρονισμός να συντηρείται η κατοχή στην Κύπρο, που αποβαίνει σε βάρος των δύο κοινοτήτων στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ