Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν παραιτούμαι, εφόσον με στηρίζει ο πρωθυπουργός

Δε σκοπεύει να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος, εφόσον έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού. Τη δήλωση αυτή έκανε χτες ο Μ. Σταθόπουλος κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ).

Πάντως, και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, προς το παρόν στηρίζει τον υπουργό του, παρά την κριτική και τις αντίθετες απόψεις που δέχεται από βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση Σταθόπουλου, για να εκτονωθεί η κατάσταση (Κ. Κουλούρης, Γ. Δασκαλάκης, Σ. Παπαθεμελής κ.ά.). Ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, δήλωσε χτες ότι ο Μ. Σταθόπουλος «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και συνεχίζει να ασκεί κανονικότατα τα καθήκοντά του».

Σχετικά με την κρίση που δημιουργήθηκε, με αφορμή το θέμα της εγγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι την κρίση δεν την προκάλεσε ο ίδιος. «Την κρίση την προκάλεσαν εκείνοι που αντέδρασαν με τρόπο, κατά τη γνώμη μου, αδικαιολόγητο σε μια νόμιμη ενέργεια της Πολιτείας και ξεσήκωσαν τα πλήθη», είπε ο Μ. Σταθόπουλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε των απόψεών του και σχολιάζοντας τις θέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας για συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών που θα ζητούν την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος, είπε ότι πρόκειται για σεβασμό και αναγνώριση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οσεσδήποτε υπογραφές και αν συλλέξουν, δε μπορούν να καταργηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία έχει και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης, έστω και ένας στα δέκα εκατομμύρια. Αν όλοι οι άλλοι πλην του ενός θέλουν να καταργήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δε μπορούν να τα καταργήσουν».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης στο ΔΣΑ οι δικηγόροι ανέπτυξαν τα προβλήματά τους μεταξύ των οποίων είναι: Η σχέση δικαστών και δικηγόρων, η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, η μηχανογράφηση των δικαστικών υπηρεσιών, το θέμα με τα γραμμάτια προείσπραξης των ελάχιστων δικηγορικών αμοιβών, η αλλαγή του τρόπου τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ