Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Το «μεγάλο φαγοπότι» υπό ... νέα σύνθεση

Με μια εν πολλοίς προαναγγελθείσα κίνηση, η κυβέρνηση έδωσε τέλος στο σίριαλ της αντικατάστασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», δίνοντας και με την ταυτόχρονη επιψήφιση του νομοσχεδίου το έναυσμα για το «μεγάλο φαγοπότι» των έργων για την Ολυμπιάδα.

Οπως φαίνεται, με «συναινετικό διαζύγιο», λύθηκε η συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι χτες Κ. Μπακούρη, γεγονός που είχε τις μεγαλύτερες δυσκολίες, όσον αφορά την αναδιάρθρωση της Οργανωτικής Επιτροπής κι αυτό, όχι προφανώς γιατί έφερε ιδιαίτερα εμπόδια ο ίδιος, ή επειδή έπρεπε να του δοθεί μεγάλη αποζημίωση, αλλά επειδή είναι ισχυρά τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Τα συμφέροντα αυτά θα δείξει ο χρόνος με τι ανταλλάγματα δέχτηκαν την αντικατάστασή του, ο ίδιος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, «αρκέστηκε» σε μια αποζημίωση 100 εκατ. δρχ. και σε μια υπόσχεση ανάληψης θέσης σε άλλο κρατικό οργανισμό.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, το πενταμελές ΔΣ αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος Γ. Αγγελοπούλου, αντιπρόεδρος Λάμπης Νικολάου, μέλος της ΔΟΕ, διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Συναδινός αρχιτέκτων - πολεοδόμος και βασικός συντάκτης του φακέλου διεκδίκησης, και μέλη οι: Κ. Λιάσκας, πρόεδρος του ΤΕΕ, Σπύρος Καπράλος, τραπεζικός και Μάρτον Σίμιτσεκ, οικονομολόγος.

Πέρα από τους προαναφερόμενους, τη σύνθεση του 17 μελούς Διοικητικού Συμβουλίου συμπληρώνουν οι εξής: Δ. Αβραμόπουλος, δήμαρχος Αθήνας, Κ. Γεωργιάδης, κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Δημήτρης Γκλαβάς, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, γγ της ΕΟΑ, Ιωάννης Μάνος, γγ της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Ιωάννης Παπαδογιαννάκης, αντιπρόεδρος ΕΟΑ, Χρ. Πολυζωγόπουλος πρόεδρος ΓΣΕΕ (η τοποθέτησή του προφανώς σηματοδοτεί την προσπάθεια επιβολής της ...εργασιακής εκεχειρίας, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επαγγέλλεται), Ιωάννης Πυργιώτης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος, Ιωάννης Σγουρός, γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Τζανίκος, δήμαρχος Αμαρουσίου και Νικόλαος Φιλάρετος, μέλος της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ