Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντεργατικοί προβληματισμοί

ΜΑΛΙΣΤΑ! Εκπληκτική η... κοινωνική ευαισθησία του νέου υπουργού Εργασίας, που υποτίθεται ότι εκφράζει το νέο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης! Θέλει να «απελευθερώσει» τώρα και το ποσοστό των απολύσεων στις επιχειρήσεις που βρίσκεται ως γνωστό στο 2%!

Οχι δηλαδή πως το σεβόταν και καμιά επιχείρηση αυτό το ποσοστό που επιβαλλόταν από την πολιτεία, αφού - για παράδειγμα - Επιθεωρήσεις Εργασίας για να τις ελέγξουν δεν υπάρχουν. Αλλά τέλος πάντων ήταν μια ασφαλιστική δικλείδα.

Φαίνεται όμως πως ακόμα και αυτό ενοχλεί...

Φυσικά δεν έχει παρθεί ακόμα καμιά απόφαση, αλλά όταν αυτός είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο υπουργείο, ενώ υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα των εργαζομένων που αναζητούν άμεσα επίλυση, καταλαβαίνετε πώς σκέφτονται οι κυβερνώντες.

Υποθέτουμε βέβαια ότι και αυτό το μέτρο εντάσσεται στην περίφημη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μια και μπήκαμε προσφάτως και στην ΟΝΕ, οπότε... δεν μπορεί να είμαστε πίσω σε αυτό το θέμα.

Ο εκσυγχρονισμός προχωρά με ακόμα γρηγορότερα βήματα και... όποιον πάρει ο Χάρος!

ΟΡΙΣΤΕ τώρα, απευθύνει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προειδοποίηση προς κάθε χώρα ότι θα έχει κυρώσεις, αν δεχτεί στο έδαφός της τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, επειδή του έχει απαγγείλει κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου!

Μήπως κάποιοι τέτοιου είδους οργανισμοί θα έπρεπε καλύτερα να... σιωπούν σήμερα, αντί να το παίζουν παγκόσμιοι εισαγγελείς;

Οταν θα απευθύνουν κατηγορίες εναντίον του ΝΑΤΟ για την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που πήρε να επιτεθεί σε μια ανεξάρτητη χώρα, προκαλώντας χιλιάδες άδικους θανάτους, ίσως να μπορέσουμε να τους ακούσουμε.

Αλλωστε μήπως ακόμα και τώρα, που οι παρεμβάσεις στις εσωτερικές εξελίξεις της Γιουγκοσλαβιας είναι εμφανείς τόσο από τους Αμερικανούς όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάνει τίποτε γι' αυτό;

`Η, μήπως, βλέπουν τους εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους Κοσσοβάρους, που υποχρεώθηκαν να πάρουν την προσφυγιά και όσους δολοφονήθηκαν επειδή τόλμησαν να μείνουν στα σπίτια τους;

Πολύ επιλεκτική είναι η ευαισθησία τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδότηση διεθνών συνεργασιών (2004-11-02 00:00:00.0)
Επουσιώδεις αλλαγές μετά τις αντιδράσεις (2004-10-06 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (2004-07-23 00:00:00.0)
Δύο δρόμοι (2003-04-05 00:00:00.0)
Ενας απ' όλους τους... (1998-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ