Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στον... κουμπαρά η λύση

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Φύλαγε τη δραχμή σου, για να 'χεις τη βολή σου»! Η κυβέρνηση βρήκε επιτέλους τον τρόπο να προστατέψει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και να... αυξήσει τις παροχές τους, μετά τις αλλαγές που θα κάνει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το δρόμο της... σωτηρίας έδειξε ο Π. Τήνιος, σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος χτες σε ημερίδα για το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, αναφέρθηκε στην ανάγκη της... αποταμίευσης.

Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα, όλοι μας (οι εργαζόμενοι δηλαδή) πρέπει να προμηθευτούμε έναν κουμπαρά - γουρουνάκι, που μόλις γεμίζει θα τον «σπάμε» στα πόδια του ασφαλιστικού πράκτορα, ο οποίος θα πράττει τα «δέοντα», μήπως και καταφέρει ο εργαζόμενος να εξασφαλίσει ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο ασφαλιστικών παροχών.

Βεβαίως, δεν πρέπει να κλέψουμε το μερίδιο δόξας του πρωθυπουργού, που αρκετό καιρό πριν είχε απερίφραστα δηλώσει ότι στο μέλλον ο εργαζόμενος πρέπει να αναλάβει ο ίδιος, περισσότερο από σήμερα, την ευθύνη για την ασφαλιστική του κάλυψη..!

Αυτά όμως δεν ενοχλούν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που θέτει «εύπλαστους» άξονες για το ασφαλιστικό στην ΕΓΣΣΕ και φροντίζει να εισπράξουν οι εργαζόμενοι την... ανταμοιβή τους για τη θυσία που έκαναν ώστε να επιτευχθεί ο «σημαντικός στόχος» της ΟΝΕ, υπογράφοντας αυξήσεις 2,8%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ