Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΝΟ: Μετά τις αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας και την καθολική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ πέτυχαν να γίνει δεκτό το αίτημά τους, να ανασταλούν δηλαδή οι απολύσεις εννέα συναδέλφων τους. Η εργοδοσία υποχώρησε προχτές το βράδυ και ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα τους. Η ιδιοκτησία του εργοστασίου, κάνοντας χρήση ενός νόμου του 1995, είχε προειδοποιήσει με εξώδικο ότι θα απολύσει σε μερικούς μήνες τους εννέα εργαζόμενους. Με τον τρόπο αυτό θα κατέβαλε ως αποζημίωση το μισό ποσό από αυτό που δικαιούνταν κανονικά οι απολυμένοι. Τελικά, με την ενότητά τους οι εργαζόμενοι ανάγκασαν την εργοδοσία να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Παρατείνονται για ακόμα δυο μέρες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Μάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του συνδικάτου (οδός Γλάδστωνος 2, Στοά Φέξη, 7ος όροφος).

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ξεκίνησαν χτες οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48, 3ος όροφος).

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συνεχίζονται μέχρι και αύριο Παρασκευή οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στην Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που διεξάγονται στα γραφεία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων στον 5ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι κάλπες είναι ανοιχτές σήμερα και αύριο από τις 2.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ