Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ
Διευκρινίσεις για το «συμβιβασμό»

Τα όρια του «συμβιβασμού» που επιδιώκει για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας του προσδιόρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι, ξεκαθαρίζοντας ότι συμβιβασμός δε σημαίνει ότι η χώρα του θα αλλάξει το συνταγματικό της όνομα.

Σε δηλώσεις του που έκανε χτες ο Β. Μπούτσκοφσκι δήλωσε: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι διατεθειμένη, μετά τις βουλευτικές εκλογές (σ.σ. κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν στις αρχές Ιούλη), να εντατικοποιήσει τις συνομιλίες στη Ν.Υόρκη, με σκοπό να φθάσουμε σε μια κοινώς αποδεκτή λύση αναφορικά με τη διαφορά που έχουμε (με την Ελλάδα) για το συνταγματικό μας όνομα. Συμβιβασμός δε σημαίνει ότι η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομά της. Αρα λοιπόν, εμείς είμαστε έτοιμοι για ένα συμβιβασμό και θα συνεχίσουμε, στο πλαίσιο αυτό να αναζητούμε λύση, χωρίς όμως αλλαγή του συνταγματικού μας ονόματος».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προχτές στο Στρασβούργο όπου είχε παραστεί στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του, μετά τις εκλογές, είναι διατεθειμένη να δώσει μία πραγματική τροπή στις διαπραγματεύσεις «για να καταλήξουμε ίσως σε μία συμβιβαστική λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ