Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Προβοκάτσια με στόχο το άσυλο

Μία προβοκάτσια σε βάρος του ακαδημαϊκού ασύλου στήθηκε χτες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επίθεση, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και διογκώνεται το τελευταίο διάστημα από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, απέναντι σε μια λαϊκή κατάκτηση που επιτεύχθηκε κυριολεκτικά με αίμα.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που αφορούσε στους αλλοδαπούς φοιτητές και την αναγνώριση ξένης γλώσσας, έγινε αντιληπτή η παρουσία ενός ένοπλου φοιτητή - του Γεράσιμου Παπαγιάννη, πρωτοετή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας - στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο κρότου - αερίου και ένα φωτοβολίδας. Μια ομάδα φοιτητών απομόνωσε τον ένοπλο φοιτητή σε αίθουσα του πανεπιστημίου και λίγο αργότερα, ομάδα περίπου πενήντα ακροδεξιών, έκανε επίθεση με μαχαίρια (με στόχο να απεγκλωβίσει τον ένοπλο φοιτητή) μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η Σύγκλητος. Οπως ήταν αναμενόμενο την... ευκαιρία «άρπαξαν» οι αστυνομικές δυνάμεις, παρεμβαίνοντας από τον περιβάλλοντα χώρο με τη ρίψη δακρυγόνων. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν εκατοντάδες φοιτητές στο Ιδρυμα, ενώ από την επίθεση των ακροδεξιών τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

Σοβαρές ευθύνες για τα παραπάνω φέρει η Σύγκλητος του Παντείου, η οποία όχι απλά δεν προχώρησε άμεσα στην παράδοση του Γ. Παπαγιάννη και των όπλων του στα αρμόδια όργανα, αλλά η συνεδρίασή της χαρακτηρίστηκε από κωλυσιεργία, όπως καταγγέλλουν φοιτητές. Από την άλλη πλευρά, όταν ο πρύτανης του Παντείου παρέδωσε τα όπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, διαπιστώθηκε - σύμφωνα με την Αστυνομία - ότι είναι «ψεύτικα». Να σημειωθεί ότι «ο συγκεκριμένος οπλοφόρος είναι γνωστός για αντίστοιχη προβοκατόρικη δράση το προηγούμενο διάστημα, αφού είχε εμπλακεί σε επεισόδια που γίνονταν από διάφορές ομάδες και τα ΜΑΤ», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ Παντείου.

Η ΠΚΣ Παντείου καταγγέλλει την παρουσία του ένοπλου Γ. Παπαγιάννη μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «αποτελεί προβοκατόρικη δράση, με στόχο την καταπάτηση του ασύλου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ η άρση του, με βάση το νέο νόμο - πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ