Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΡΕΤΣΙΝΙΑ»

ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ; «Οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις και τα κόμματα της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς δε βρέθηκαν απλώς μακριά από την εξουσία, αλλά έτσι όπως θόλωσαν την εικόνα τους και διέβρωσαν τις πολιτικές τους, έχασαν τελικά την "ψυχή" τους και τον κοινωνικό χαρακτήρα τους. Η ιταλική εκλογική εμπειρία αποδεικνύει ότι για να την ξαναβρούν και για να αποτινάξουν από πάνω τους τη "ρετσινιά" του "όλοι ίδιοι είναι", δεν αρκεί η καταδίκη των σημερινών διαχειριστών της εξουσίας, ούτε οι πολιτικές των "ώριμων φρούτων". Μπορεί ο κεντροαριστερός άξονας του ευρωπαϊκού νότου δειλά δειλά να αναβιώνει, η πραγματική πολιτική ηγεμονία κρίνεται, ωστόσο, πρώτα στην κοινωνία και μετά στην εξουσία» (ο Χρήστος Μαχαίρας στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ: «Η θέση του ΠΑΣΟΚ στη Χάρτα (σ.σ. το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2004-2008) είναι σαφής: "Ελαστικοποίηση και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, σε συνδυασμό με αύξηση των προστίμων για την παράνομη υπερωριακή απασχόληση, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικά νέες θέσεις εργασίας και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι". Κι όμως όταν η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεύρυνση του ωραρίου, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαππας μιλούσε για ρυθμίσεις που ευνοούν λίγους σε βάρος των πολλών» (η υπενθύμιση από τον Π. Αμυρά στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΙΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ: «Ο Κώδικας αποτελεί προϊόν διαλόγου και συναίνεσης των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις συνθήκες που διαμορφώνει το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ). Οι βασικές του κατευθύνσεις ωθούν την Αυτοδιοίκηση σε μια νέα εποχή, όπου στο κέντρο όλων των προσπαθειών βρίσκεται η ποιότητα και η καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ