Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η υποκρισία της ΕΣΑμΕΑ

Την «επαναστατική κίνηση» της αποχής των εκπροσώπων της από τις Επιτροπές του Ν.2643/98 για την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της προκήρυξης των θέσεων», ανακοίνωσε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ).

Η ΕΣΑμΕΑ βέβαια έχει καθαγιάσει το νόμο 2643/98 - αβαντάροντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισε - προβάλλοντάς τον ως πανάκεια για την ανεργία που μαστίζει τους ανάπηρους. Μάλιστα, αξιοποίησε και τη συμμετοχή της σε αυτές τις επιτροπές για να ρουσφετολογήσει και να παίξει παιχνίδια στις πλάτες των αναπήρων. Σήμερα η ΕΣΑμΕΑ έρχεται να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν τηρείται ο νόμος που προβλέπει την προκήρυξη θέσεων κάθε χρόνο, επιδιώκοντας να ενσωματώσει τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η εκρηκτική ανεργία που μαστίζει τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, να δείξει δήθεν ότι αγωνίζεται και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, που και αυτό με τον ίδιο τρόπο όπως η ΝΔ εφάρμοσε το νόμο, κάνοντας προκηρύξεις μόνο πριν από τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές!

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν κάθε λόγο να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που παλεύει για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, που αγωνίζεται όχι για την εφαρμογή κάποιου νόμου που έτσι και αλλιώς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά για δουλιά για όλους τους ανάπηρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ