Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΣΤΟΥΠΕΤΣΙ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, τις ΗΠΑ, οι μισοί από τους νεαρούς ενήλικες είναι ανασφάλιστοι, ενώ περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών παρέμειναν ανασφάλιστοι επί τέσσερα συνεχή χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΠΑΡΟΥΦΑ: «Τη βεβαιότητα ότι το νέο κύμα του σοσιαλισμού, που ξεκίνησε στην Ισπανία και την Πορτογαλία και τώρα έφτασε στην Ιταλία, θα φτάσει σύντομα και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΑΣ ΜΙΛΑ ...Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: «Δεν έχουμε δύο κόμματα εξουσίας που αποδεικνύουν ή διεκδικούν την ικανότητα διαχείρισης με κάποιους στόχους για τη χώρα. Εχουμε ηγετικές ομάδες στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ χωρίς σχέδιο, χωρίς οραματισμό, πέραν της διατήρησης ή αναρρίχησης στην εξουσία, αμφιβόλου, μάλιστα, ικανότητας διαχείρισης της σημερινής φάσης της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ... «Ο στείρος εξυπνακισμός και η ρητορική οξύτητα - κατά κανόνα χωρίς πολιτικό αντίκρισμα - παραμένουν με διακυμάνσεις, βεβαίως, αναλλοίωτες "αξίες" και στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις και στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο (...) θεωρούν ότι η "πολιτική της ατάκας", με τους βουλευτές σε ρόλο χειροκροτητών, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων, να διαμορφωθεί κλίμα στην κοινή γνώμη και κατ' αυτόν τον τρόπο η παράταξη να αποκτήσει πλεονέκτημα. Και μόνο το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα διατηρούν τη δεσπόζουσα θέση τους στον πολιτικό μας βίο καταδεικνύει ότι η εν λόγω θεώρηση έχει βάση» (ο Σταύρος Λυγερός στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ