Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προκλητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ θέμα που βρήκαν για να «τρώγονται» Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για «παλιούς» και «νέους» συμβασιούχους. Φαίνεται ότι κανείς τους δεν ντρέπεται ή δε γνωρίζει τη φράση «στο σπίτι ...του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Το ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψε σε επιστήμη την εξαγορά συνειδήσεων μέσω των υποσχέσεων για διορισμούς σε συμβασιούχους, κατηγορεί (κυρίως διά του Σ. Κοσμίδη) την κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να κάνει ακριβώς το ίδιο, με κάπως διαφορετικούς τρόπους.

Η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» δικαιούνται να ...παραδίδουν τέτοιου είδους μαθήματα ως «αυθεντίες» στο θέμα, πλην, όμως, θα μπορούσαν να το κάνουν πιο διακριτικά, γιατί ο κόσμος ακούει και καταλαβαίνει.

Κι όλοι γνωρίζουν πως τα επόμενα χρονάκια θα έχουμε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΗΝ ...παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, για να προστατευτούν οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Φαίνεται, δεν του έφθασαν τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια που έλαβε προχτές στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, όταν ο Κ. Καραμανλής «χαιρέτισε» τη σύμβαση που υπογράφτηκε με τον ΣΕΒ.

Να θυμίσουμε, πάντως, στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει κάνει την παρέμβασή της στις ΔΕΚΟ και, συγκεκριμένα, στον ΟΤΕ, εφαρμόζοντας πρόγραμμα χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, με τη γνωστή «πιλοτική συμφωνία», την οποία υπέγραψαν και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Μήπως θυμάται ο Χρ. Πολυζωγόπουλος τι στάση είχε τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην περίπτωση εκείνη;

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ για την προκήρυξη κατασκευής 27 σχολικών κτιρίων με «σύμπραξη» ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ξεχνάμε το πόσο θα κοστίσει η ιστορία. Ευελπιστούμε μόνον ότι οι μαθητές δε θα πληρώνουν ...διόδια για να πάνε στις τάξεις τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ